Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

ΑΝΤΑΜΩΣΑΝ ΦΙΛΟΙ ΑΓΡΑΜΠΕΛΙΩΤΕΣ : ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ






 Κάποιες παιδικές φιλίες κρατούν για όλη τη ζωή
Έτσι λοιπόν σήμερα  ανταμώσαμε  με κάτι φίλους Αγραμπελιώτες. Φάγαμε ήπιαμε  χορέψαμε, συζητήσαμε διάφορα θέματα, θυμηθήκαμε τα παλιά γελάσαμε για να ξεφύγουμε  λίγο από την καθημερινότητα. Το αντάμωμα αυτό ήταν ένα όμορφο ταξίδι στο παρελθόν.
Τα μαθητικά χρόνια, η αθωότητα εκείνης της εποχής, μπορεί να έφυγαν, αλλά κάτι από τα παλιά, οι παρέες, οι αναμνήσεις, τα πειράγματα, τα γέλια, οι συγκινήσεις τα παιχνίδια, μένουν χαραγμένες για πάντα στη μνήμη, σφραγισμένες με τη χαρά και τη φρεσκάδα εκείνης της εποχής......

Μιλώντας για το παρελθόν και σχεδιάζοντας  για το μέλλον, οι φίλοι Αγραμπελιώτες  απέδειξαν πως η ηλικία δεν παίζει κανένα ρόλο, αλλά οι ανθρώπινες σχέσεις και οι φιλίες είναι αυτές που κρατούν τους ανθρώπους «ζωντανούς  και χρήσιμους» στη κοινωνία.  Μπράβο  στους  εμπνευστές  του ανταμώματος,  τον Βασίλειο Μπαμπάνη κα το Χρήστο Ζήντρο  και σε αυτούς που παρευρέθησαν.
Είναι ωραίο στα ανταμώματα που κάνουμε να γυρίζουμε λίγο πίσω στο χρόνο και να θυμόμαστε τις παλιές και όμορφες στιγμές  από το Αγράμπελο, το χωριό μας που αγαπούσαμε αγαπάμε και θα αγαπάμε για πάντα
Κάθε εποχή στο χωριό μας που είναι και μέσα στην καρδιά του βελανιδοδάσους Ξηρομέρου  είναι μοναδική.
Το αναπολώ πολλές φορές το χωριό μέσα από παλιές φωτογραφίες και μου έρχονται στο νου διάφορες παλιές θύμησες, από τα χρόνια της αθωότητας.
Με τόσο καλή διάθεση οι ώρες τελικά φάνηκαν λίγες για να χωρέσουν τόσες αναμνήσεις. Η βραδιά ολοκληρώθηκε με την υπόσχεση και δέσμευση από όλους να ξαναβρεθούμε πάλι με περισσότερους Αγραμπελιώτες στο επόμενο αντάμωμα. 






















































































Δεν υπάρχουν σχόλια: