Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Τοπίο με ομίχλη σήμερα στο Ξηρόμερο (Αγράμπελο Πρόδρομος και Χρυσοβίτσα)



Το Ξηρόμερου «τυλίχθηκε» στην ομίχλη και οι φωτογραφίες από τα τοπία του  είναι πανέμορφες
Αγράμπελο Πρόδρομος και Χρυσοβίτσα «ξύπνησαν» σήμερα Τετάρτη  τυλιγμένα σε μια  πανέμορφη ομίχλη που είχε πέσει πάνω στα χωριά  και στην ύπαιθρο σαν μια απαλή αραχνοϋφαντη κουβέρτα.
Οι περισσότεροι φάνηκε  από της φωτο όχι μόνο να μην ενοχλούνται από την ομίχλη  αλλά να απολαμβάνουν αυτό το πρωινό ξύπνημα.

Σε κάθε περίπτωση οι φωτογραφίες από το ομιχλώδες τοπίο, είναι υπέροχες.....

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Oμορφιά της καθημερινής ζωής στο Αγράμπελο μέσα από τον φωτογραφικό φακό



Δείτε απολαυστικές Φθινοπωρινές φωτογραφίες από την ομορφιά της  καθημερινής ζωής στο Αγράμπελο
Δείτε φωτο.....

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Λύτρας στο Λαογραφικό Μουσείο Αγραμπέλου





Το Λαογραφικό Μουσείο Αγραμπέλου συνεχίζει να δέχεται επισκέπτες, οι οποίοι μεμονωμένα ή οργανωμένα, επισκέπτονται το χώρο που φιλοξενείται το αξιόλογο υλικό που περιλαμβάνει η συλλογή.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Γιάννης Λύτρας, ο Αρχιμανδρίτης Δημήτριος Στρατής αγιορείτης ιεροκήρυκας και διδάκτωρ της θεολογίας του πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, ο π. Δήμαρχος και γιατρός Παναγιώτης Στάϊκος (ο κ. Στάϊκος το έχει επισκεφτεί πολλές φορές το Μουσείο) και ο Θεόδωρος Ρούτσης από Φυτείες Ξηρομέρου βρέθηκαν  την Κυριακή 8 Νοεμβρίου στο χωριό και επισκέφτηκαν το μουσείο όπου ξεναγήθηκαν στην μεγάλη αίθουσα του Μουσείου από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Αγραμπελιωτών Δημήτρη Μπολίκα και το πρόεδρο της Τ.Κ Αγραμπέλου Δημήτριο Τάγκα......
Δείτε φωτο.....

Το Αγράμπελο γιόρτασε τους πολιούχους του Ταξιάρχες

Για όσους δεν μπόρεσαν να έρθουν!





Την  Κυριακή  8 Νοεμβρίου 2015, ανήμερα  της γιορτής των «Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ» πανηγύρισε κατά την εκκλησιαστική τάξη, ο Ιερός Ναός των Αγίων Ταξιαρχών, στο Αγράμπελο. Στη Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας  που τελέστηκε  στον Ιερό  Ναό μας  χοροστάτησαν ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Μυλωνάς, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας ο Αρχιμανδρίτης  Δημήτριος Στρατής  αγιορείτης ιεροκήρυκας και διδάκτωρ της θεολογίας του πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης  και ο Πατήρ  Βασίλειος Πόπης  Αγ  Σπυρίδωνας  Πειραιά, και οι  ψάλτες: Γιάννης Γκιάφης,  Βασίλειος Γούλας Θεολόγος κάτοχος μάστερ (γιος της Αναστασίας Αποστόλου από το χωριό μας ) και ο Θεόδωρος Παππάς.
Δείτε φωτο......

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Χορεία ιερέων στο Εσπερινό για την εορτή των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ στο Αγράμπελο.




Με λαμπρότητα τελέστηκε το Σάββατο  7 Νοεμβρίου 2015 ο πανηγυρικός Εσπερινός,  μετ' αρτοκλασίας  για την εορτή των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ ,στην Εκκλησία του χωριού μας. Την παραμονή της εορτής εψάλη πανηγυρικός Εσπερινός.
 Στην ακολουθία του πανηγυρικού Εσπερινού χοροστάτησε  ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Μυλωνάς, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας ο Αρχιμανδρίτης  Δημήτριος Στρατής  αγιορείτης ιεροκήρυκας και διδάκτωρ της θεολογίας του πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης  o  εφημέριο του ιερού ναού Καμαρούλας Αρχιμανδρίτης Καλλίνικος Γεωργιάδης
Ιερείς: Πατήρ Δημήτριος Τέγας ,πατήρ Αθανάσιος Κουλοχέρης του Ιερού ναού Αγίου Νικολάου Αστακού, Πατήρ Αναστάσιος  Σπυρόπουλος  εφημέριος στην Κυψέλη Αγρινίου,  Πατήρ  Βασίλειος Πόπης  Αγ  Σπυρίδωνας  Πειραιά, πατήρ Ευθύμιος Κουκούλης και ο εφημέριος του χωριού μας Φώτιος Χατζής. και μαζί τους ήταν και οι  ψάλτες: Γιάννης Γκιάφης,  Βασίλειος Γούλας Θεολόγος κάτοχος μάστερ (γιος της Αναστασίας Αποστόλου από το χωριό μας ) και ο Ανδρέας Φούκας. Στον εσπερινό παραβρέθηκε και ο Γιάννης Χρόνης πρόεδρος της Τ.Κ Χρυσοβίτσας.......
Δείτε φωτο........

Γιόρτασε το Αγράμπελο σήμερα των Παμμεγίστων Ταξιαρχών!




ΚΕΙΜΕΝΟ-ΕΙΚΟΝΕΣ: Παναγιώτης Στάϊκος

      Στην Ελληνική Ορθόδοξη εκκλησιαστική παράδοση Ταξιάρχες ονομάζονται οι Αρχάγγελοι Μιχαήλ και Γαβριήλ. Η γιορτή των Ταξιαρχών Αρχαγγέλων γιορτάζεται στις 8 Νοεμβρίου.
Και σήμερα γιορτάζουν τα Αγράμπελα.
     Τα Αγράμπελα είναι ένα μικρό ορεινό, αλλά πολύ όμορφο χωριό, από όπουβλέπεις τον κάμπο του σαν πολύχρωμο χαλί, με πολύ ευγενικούς εργατικούς και φιλόξενους κατοίκους, στο οποίο οι κάτοικοι είναι πολύ αγαπημένοι και δεμένοι μεταξύ τους. 
      Εκείνο που μου είχε κάνει εντύπωση, από την εποχή που ήμουν Δήμαρχος, ήταν το πόσο καθαρό διατηρούν το χωριό τους. Σε τέσσερα χρόνια δεν χρειάστηκε να πάει ποτέ συνεργείο καθαρισμού στο  χωριό και το χωριό πάντα έλαμπε.!!!....

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

ΝΕΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΝΤΥΠΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝ.ΣΥ. (ΦΩΤΟ: Χρήστος Μπόνης)






Ο Αστακιώτης φωτορεπόρτερ Χρήστος Μπόνης ήταν εκεί χθες στο αφιέρωμα της Παναιτωλοακαρνανικής Συνομοσπονδίας,  στη «Στοά του Βιβλίου», στην Αθήνα, για τις εφημερίδες, τα περιοδικά και τα βιβλία που εκδίδουν ή εξέδωσαν οι πολιτιστικοί σύλλογοι του νομού μας και απαθανάτισε σημαντικές στιγμές από την εκδήλωση.

ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ…………..

Με μεγάλη συμμετοχή η εκδήλωση της Παναιτωλοακαρνανικής Συνομοσπονδίας για τις εφημερίδες και τα βιβλία που εκδίδουν οι Σύλλογοι




Η Παναιτωλοακαρνανική Συνομοσπονδία, πραγματοποίησε σήμερα  ένα ζεστό Αιτωλοακαρνανικό αντάμωμα στην καρδιά της Αθήνας, στην εκδήλωση - αφιέρωμα για τις εφημερίδες, τα περιοδικά και τα βιβλία που εκδίδουν ή εξέδωσαν οι πολιτιστικοί σύλλογοι του νομού μας, που εδρεύουν στην Αθήνα, στην αίθουσα Λόγου και Τέχνης «Στοά του Βιβλίου». 
     Στον όμορφο χώρο και με πολύ κόσμο στον οποίο παραβρέθηκαν πολλά πρόσωπα από τον πολιτικό και πνευματικό χώρο της Αιτωλοακαρνανίας, βραβεύτηκαν οι πρωτεργάτες της ενημέρωσης που είναι οι πατριδοτοπικοί σύλλογοι που εξέδιδαν και εκδίδουν ανελλιπώς έντυπα, με ταυτόχρονη έκθεσή τους, έξω από την αίθουσα..............

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Γιορτή πολιούχων Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Αγράμπελο

Γιορτάζονται από την ενορία μας οι πολιούχοι Άγιοι του Αγραμπέλου  παμμέγιστοι ταξιάρχες τη Κυριακή  8 Νοεμβρίου 2015
Τη θρησκευτική μας  γιορτή θα τιμήσουν και θα  λαμπρύνουν με την παρουσία τους,  ο Πρωθιερέας του Ιερού ναού Αγίου Σπυρίδωνα Πειραιά  Βασίλειος Πόπηςσυνοδεία  Αρχιμανδρίτες, ιερέων  και ψαλτών. Το απόγευμα  του Σαββάτου  7 Νοεμβρίου , παραμονή της εορτής στις 06.30 μ.μ  θα τελεστεί Πανηγυρικός Εσπερινός.  Ανήμερα της εορτής Κυριακή  8 Νοεμβρίου  θα τελεστεί όρθρος, πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά αρτοκλασίας και κήρυγμα προς τιμήν των παμμέγιστων ταξιαρχών.......

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Το πανηγύρι στο Αγράμπελο τα παλιά καλά χρόνια…..












Κάθε χρόνο από τα παλιά χρόνια στη γιορτή των πολιούχων του Αγραμπέλου Παμμεγίστων Ταξιαρχών στις 7 και 8 Νοεμβρίου, πραγματοποιούνταν το παραδοσιακό πανηγύρι του χωριού μας.
Τα πιο παλιά χρόνια στον τόπο μας δεν υπήρχαν καθόλου συγκοινωνίες, αυτοκίνητα, δρόμοι και οι άλλες ανέσεις που υπάρχουν σήμερα. Ούτε ράδια, ούτε τηλεοράσεις, ούτε ψυγεία, ούτε τηλέφωνα , ούτε ηλεκτρικό ρεύμα.