Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Έγινε δυνατό Αυγουστιάτικο γλέντι στο Αγράμπελο

   



 Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ο Σύλλογος Αγραμπελιωτών διοργάνωσε για 7η συνεχή φορά μεγάλο γλέντι, που θα μείνει σε όλους αξέχαστο, με Dj τον Δημήτρη Μπολίκα και  την Λίτσα Κοσμά και ταυτόχρονα μοίρασε σε όλους τους επισκέπτες το περίφημο  βλάχικο γαμήλιο φαγητό.......
    Η εκδήλωση έγινε στο κατάμεστο από κόσμο προαύλιο της εκκλησίας των Αγίων Ταξιαρχών στο Αγράμπελο, το Σάββατο 16 Αυγούστου, το βράδυ  και όλοι το διασκέδασαν με την καρδιά τους και χόρεψαν μέχρι το πρωί.

Καλωσόρισμα από τον Δημήτρη Καμπέρη 
Τους καλεσμένους καλωσόρισε ο Γενικός γραμματέας του συλλόγου Δημήτρης Καμπέρης, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, έκανε αναφορά  στο μεγάλο έργο που έχει επιτελέσει ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Τσέλιος.

«Αγαπητοί Συγχωριανοί καλησπέρα
  Σ’ αυτή την ωραία βραδιά η φωτεινή διασκέδαση μας θα είναι λίγο διαφορετική λόγου κρίσης αλλά με τη βοήθεια του Dj  χωριανού μας Δημήτρη Μπολίκα και  της Dj  φίλης του συλλόγου μας Λίτσα Κοσμά από τα Πηγάδια, ο κέφι και φέτος θα είναι μεγάλο.
    Ευχαριστούμε που και φέτος μας τιμάτε με την παρουσία σας και που γεμίσατε και πάλι το χώρο της εκκλησίας. Θα ήθελα με πολύ μεγάλη συγκίνηση να κάνω μια –δυο ανακοινώσεις που αφορούν το σύλλογο μας».

Αποχαιρετώντας έναν υπέροχο πρόεδρο τον Γιώργο Τσέλιο!
  «Μετά από οχτώ χρόνια το Δ.Σ του σύλλογο μας αποφάσισε να παραχωρήσει τη θέση του σε νέους ανθρώπους συγχωριανούς μας που ελπίζουμε να συνεχίσουν το έργο  και να τον κάνουν ακόμα καλύτερο.  Έγιναν πολλά αυτά τα χρόνια.
     Το Δ.Σ. πρόσφερε όσα μπορούσε και πρέπει να τους ευχαριστήσουμε τον καθένα χωριστά και όλους μαζί. Πρέπει όμως να σταθούμε  για λίγο σε ένα πρόσωπο μοναδικό και ιδιαίτερο, τον πρόεδρο του συλλόγου μας τον Γιώργο Τσέλιο,  τον Γάκια όπως τον φωνάζουμε.
     Γνωρίζω πολύ καλά ότι με πολύ μεγάλο προσωπικό και οικογενειακό κόστος έκανε πάρα πολλά. Κράτησε το σύλλογο ενωμένο. Μας γνώρισε παλιούς χωριανούς, μας ένωσε και μας έφερε κοντά. Εξέδωσε την εφημερίδα μας Αγραμπελιώτικα Νέα και έστελνε τα νέα του χωριού όπου και να βρίσκονταν οι Αγραμπελιώτες. Δυο φορές το χρόνο κάναμε μεγάλες  εκδηλώσεις στο χωριό το καλοκαίρι και το χειμώνα στην Αθήνα.
      Όλα αυτά τα χρόνια ο Γιώργος, βίωσε με κούραση και προσπάθεια αλλά και με πάθος, αυταπάρνηση και αίσθηση καθήκοντος την αγάπη του για το Αγράμπελο. Κατέβαλλε κάθε δυνατή προσπάθεια, με δικαιοσύνη, να επιβάλλει τον πολιτισμό και τολμώ να πω, ότι λειτούργησε με ευθύνη, με δημοκρατικές αρχές και αξίες. Σεβάστηκα πάνω απ’  όλα όλους τους συγχωριανούς και παρά τις γνωστές δυσκολίες που αντιμετώπισε, ποτέ μα ποτέ δεν πρόδωσα τα πιστεύω και τις αρχές του και την αγάπη του για τον τόπο μας.
     Αφήσαμε και πίσω μια μεγάλη πολιτιστική κληρονομιά, το λαογραφικό μουσείο του χωριού μας που υπήρξε κυρίως δικό του έργο αυτά και αλλά πολλά έκανε με πρωτοβουλία του και πρέπει όλοι μας και ο καθένας χωριστά να τον ευχαριστήσουμε  και τώρα ένα χειροκρότημα για το πρόεδρο  Γιώργο   Τσέλιο τον Γάκια μας, γιατί η ψυχή του και η καρδιά του ανήκουν στο Αγράμπελο κι ας μένει μακριά από το χωριό.
      Με την ευκαιρία να δηλώσω, επειδή ξέρω καλά τον Γιώργο, ότι θα είναι στη διάθεση και του νέου διοικητικού συμβουλίου, όπου και όποτε με χρειασθεί, για να βοηθήσει.
    Ολοκληρώνοντας να του ευχηθώ υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία και τον ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου για όσα έκανε για να φθάσει το Αγράμπελο πολύ ψηλά».

Ξεχωριστή αναφορά στο Νέο Πρόεδρο του χωριού Δήμο Τάγκα
Ο Δημήτρης Καμπέρης αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στο Πρόεδρο του χωριού Δήμο Τάγκα:
«Επίσης εκλέχτηκε στης δημοτικές εκλογές νέος τοπικός  πρόεδρος  ο Δήμος Τάγκας. Ένας νέος άνθρωπος με καινούργιες ιδέες  και φιλοδοξίες. Επειδή ξέρουμε ότι η αγάπη του για το χωριό  είναι μεγάλη θέλουμε να του ευχηθούμε καλή δύναμη στο μεγάλο έργο  που αναλαμβάνει και είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρει.» αμέσως μετά χαιρέτησαν την εκδήλωση ο π. Δήμαρχος Αστακού Στάικος Παναγιώτης και ο νέος πρόεδρος του χωριού Δημήτριος Τάγκας

Ήταν εκεί:
Ήταν μαζί μας και τους ευχαριστούμε: ο  π. Δήμαρχος Αστακού Στάικος Παναγιώτης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Ζορμπάς,  ο πρόεδρος της Εταιρείας φίλων των  μνημείων της παλαιομάνινας  Κουτουβέλης Κώστας,  από το Περιβαλλοντικό σύλλογο Χρυσοβίτσας ο πρόεδρος Μάκης Ζορμπάς  η Γραμματέας Μαρία Πίτα, και η Ιφιγένεια Μελεούνη,   ο πρόεδρος του συλλόγου Γουριώτισσας «Άγιος Δημήτριος» Κωνσταντίνος Κώστας, από το Σύλλογο Στρογγυλοβουνιωτών ο Γιώργος Χαντζής και ο Νικόλαος Ράπτης  από το σύλλογο  Πηγαδιών η Λίτσα Κοσμά και ο Σκεπετάρης Φώτης, κ.α.

Και ευχαριστίες
-Σε όσους πρόσφεραν προβατίνες για το γαμήλιο γεύμα: Κωνσταντίνου Αποστόλης, Κωνσταντίνου Κώστας, Φλώρος Γιάννης, από το Πρόδρομο Περικλής Ζανιας (ταβέρνα), Αρτέμης Μπλαχούρας (Πεντάλοφος) Κώστας Κουτρουμάνος και ο Δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Ζορμπάς,-τον Παρασκευά Κρικρή (Ζωοτροφές – κάρβουνα κλπ Χρυσοβίτσα) για τα κάρβουνα, το ΝΗΡΕΑ για το πάγο, τον ηλεκτρολόγο  Ζορμπά Τάκη, και τα δυο παιδιά του τον Αχιλλέα και τον Σπύρο, τον αρτοποιό Κώστα Μίχα από την Παλαιομάνινα για το ψωμί και τα καλά του λόγια που λέει πάντα για το χωριό μας, τον   εξωραϊστικό  πολιτιστικό σύλλογο Γουριώτισσας ''Ο Άγιος Δημήτριος'' για τα καζάνια και τους συγχωριανούς μας για τα καυσόξυλα.
-όλους όσους εργάστηκαν για τη διοργάνωση και την επιτυχία των εκδηλώσεων και όσους τις υποστήριξαν με την παρουσία τους, με την προσφορά δώρων, με την αγορά λαχείων και οποιοδήποτε άλλο τρόπο.
-Ακόμα ευχαριστίες για όλα τα παιδιά που δούλεψαν σκληρά.
-Επίσης να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τους μαγείρους, Δημήτριο Τάγκα, Γιάννη Φλώρο και η Ευτυχία Βενετίκου, και τους δυο DJ Δημήτρη Μπολίκα και Λίτσα Κοσμά από τα πηγάδια.
ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!!






















































































































Δεν υπάρχουν σχόλια: