Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Ένας πρωτότυπος Παραδοσιακός γάμος!


Ένας πρωτότυπος Παραδοσιακός γάμος, πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 8 Μαΐου 2011, στον Ιερό Ναό προφήτη Ηλία, στις Αχαρνές Αττικής. 
Ο γαμπρός Αχιλλέας Φ. Νταγιάντας ο οποίος κατάγεται από το Αγράμπελο Ξηρομέρου και είναι χοροδιδάσκαλος παραδοσιακών χορών και η εκλεκτή της καρδιάς του Βασιλική Ταραβήρα , η οποία κατάγεται από την Ρόδο έκαναν τη διαφορά και έδωσαν παραδοσιακό χρώμα στον πιο ξεχωριστό, έως σήμερα, θρησκευτικό γάμο!.....
Ο γαμπρός ήταν ντυμένος με ανδρική παραδοσιακή φορεσιά (τσολιάς) και η νύφη  με κεντημένη παραδοσιακή ενδυμασία με πολλά στολίδια καθώς και τα παρανυφάκια με παραδοσιακές στολές τραβώντας τα βλέμματα των περαστικών, αποσπώντας χαμόγελα και ευχές για «βίον ανθόσπαρτον»!

Ο γαμπρός και η νύφη που αγαπάνε πολύ τις ελληνικές παραδόσεις και τα ελληνικά ήθη και έθιμα, αμέσως μετά το γάμο βάπτισαν το γιο τους και του έδωσαν το όνομα:  Φώτης και ο μικρός για  να μπει αμέσως στο κλίμα της παράδοσης ήταν ντυμένος και αυτός παραδοσιακά.
Επίσης τα παιδιά από το χορευτικό όταν ήρθε ο γαμπρός και η νύφη στην είσοδο της Εκκλησία τους τραγούδησαν τραγούδι του γάμου και στη συνέχεια στο κέντρο που ακολούθησε έγινε γλέντι και ο γαμπρός τραγούδησε παραδοσιακό τραγούδι αφιερωμένο  στη γυναίκα του στο γιο του και αμέσως μετά χόρεψε λεβέντικα παραδοσιακά τραγούδια αφού είναι χοροδιδάσκαλος.
Ευχές για βίο ανθόσπαρτο και συγχαρητήρια στους νεόνυμφους για τον υπέροχο παραδοσιακό γάμο, ώστε να μπορούμε να μιλάμε σήμερα για την διάσωση και συνέχιση του λαϊκού μας πολιτισμού.




































































Δεν υπάρχουν σχόλια: