Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Γλέντι και χορός στα πανηγύρια του Ξηρομέρου


Τα πανηγύρια αποτελούσαν και αποτελούν για τους κατοίκους του Ξηρομέρου  έναν ξεχωριστό τρόπο διασκέδασης. Πέρα από τη θρησκευτική κατάνυξη, η γιορτή του Αγίου τους ήταν και μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για διασκέδαση, μία διασκέδαση, η οποία πολλές φορές ξεπερνούσε τις δύο και τρεις  ημέρες . Έπιναν και έτρωγαν μεζέδες. Κερνούσαν όλες τις παρέες και κείνες ανταπέδιδαν το κέρασμα.  Με τον τρόπο αυτό οι κάτοικοι διατηρούσαν και διατηρούν τους δεσμούς με την παράδοση, καθώς επίσης και τους δεσμούς με τους συγχωριανούς, καθώς στο πανηγύρι του χωριού πολλοί φρόντιζαν και φροντίζουν να είναι εκεί, στη γενέτειρά τους.....



  Κάθε πανηγύρι στα  του Ξηρομέρου είχε και το δικό του ξεχωριστό τρόπο, με τον οποίο γιορτάζονταν και τον τρόπο αυτό πολλοί συνεχίζουν να τον διατηρούν μέχρι και σήμερα.
 Το πανηγύρι στη Παλαιομάνινα
Το καθιερωμένο πανηγύρι των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης  όπως κάθε χρόνο στην Παλαιομάνινα  20 και 21 Μαΐου έγινε και φέτος,. Η διοργάνωση όπως πάντα προσεγμένη μέχρι την τελευταία της λεπτομέρεια και η ορχήστρα πρόσφερε μοναδικές στιγμές σε όλους και προοδευτικά το κέφι χτύπησε ”κόκκινο”!









Δείτε το βίντεο


Δεν υπάρχουν σχόλια: