Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Δωρεάν κατασκήνωση στο Σούνιο, για Παιδιά αγροτών από την Δυτική Ελλάδα


Με έγγραφο του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκανδαλίδη και του Προέδρου της Κεντρικής Επιτροπής Κατασκηνώσεων του Υπουργείου κ. Θανάση Μαργαρίτη ανακοινώθηκε στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα η δυνατότητα παιδιά αγροτών...

... και από την Δυτική Ελλάδα να φιλοξενηθούν φέτος εντελώς δωρεάν στην κατασκήνωση του Υπουργείου στο Σούνιο Αττικής.
 Σύμφωνα με την ανακοίνωση δικαίωμα συμμετοχής στις κατασκηνώσεις έχουν παιδιά υπαλλήλων ή συνταξιούχων του Υπουργείου, καθώς και αγροτών (γεωργών, κτηνοτρόφων, δασεργατών και ψαράδων) από όλη τη χώρα, βάσει των αιτήσεων που θα υποβάλλουν οι γονείς και μόνο εφόσον αυτά: 
1) Είναι ηλικίας 7 έως 15 χρόνων, βεβαιούμενης με πιστοποιητικό γέννησης, δηλ. παιδιά που γεννήθηκαν από το 1996 μέχρι και το 2004. Αιτήσεις χωρίς πιστοποιητικό γέννησης θα απορρίπτονται. 
2) Δεν πάσχουν από κάποια μεταδοτική ή ψυχική ασθένεια ή κάποιο άλλο αίτιο το οποίο θα τα εμποδίζει να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις της κατασκήνωσης, όπως είναι π.χ. κολύμπι, τρέξιμο, αθλοπαιδιές κ.λπ.

Επιπλέον, για τα παιδιά των αγροτών (γεωργών, κτηνοτρόφων κ.λ.π.) θα χρειασθεί και μία βεβαίωση από την Κοινότητα, τον Συνεταιρισμό, τον αγροτικό ή δασικό κ.λπ. σύλλογο που ανήκουν οι γονείς, ότι πράγματι αυτοί είναι αγρότες (κτηνοτρόφοι, δασεργάτες κ.λπ).

Οι κατασκηνωτικές περίοδοι θα είναι τρεις. Για την καλύτερη λειτουργία και οργάνωση των προγραμμάτων (πολιτιστικών, αθλητικών, ψυχαγωγικών κ.λπ.) με τα οποία απασχολούνται τα παιδιά στις κατασκηνωτικές περιόδους και τη διαμονή τους μέσα σε ένα πιο ομοιογενές, από πλευράς ενδιαφερόντων, περιβάλλον, αποφασίστηκε η παρακάτω ομαδοποίηση των ηλικιών. 

Παιδιά ηλικίας από 7 μέχρι 12 χρόνων (μαθητές Δημοτικού) θα λάβουν μέρος στις δύο (2) πρώτες κατασκηνωτικές περιόδους, οι οποίες θα είναι μικτές. Στην τρίτη περίοδο θα λάβουν μέρος παιδιά ηλικίας 13 μέχρι 15 χρονών (μαθητές Γυμνασίου)αγόρια-κορίτσια.

Οι κατασκηνωτικές περίοδοι είναι:
1) Από 4 Ιουλίου μέχρι 22 Ιουλίου
(ηλικίας 7 – 12 χρόνων αγόρια-κορίτσια)
2) Από 22 Ιουλίου μέχρι 8 Αυγούστου
(ηλικίας 7 – 12 χρόνων αγόρια-κορίτσια)
3) Από 8 Αυγούστου μέχρι 26 Αυγούστου
(ηλικίας 13 – 15 χρόνων αγόρια-κορίτσια)

Επισημαίνεται, ότι θα τηρηθούν αυστηρά τα όρια της ηλικίας.
Μετά το τέλος και της τελευταίας περιόδου θα λειτουργήσει η περίοδος των οικογενειών από 29 Αυγούστου έως 16 Σεπτεμβρίου με την παραχώρηση μόνο των εγκαταστάσεων για φιλοξενία χωρίς καμία επιβάρυνση, εφόσον θα υπάρξει ενδιαφέρον.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν τις αιτήσεις τους (κατασκηνωτές και στελέχη) μαζί με τα άλλα δικαιολογητικά ως εξής: 
1) Οι αγρότες και οι υπάλληλοι των περιφερειακών μονάδων, στις πλησιέστερες υπηρεσίες του αγροτικού τομέα (Περιφέρεια – Αποκεντρωμένες Υπηρεσίες του Υπ. Αγρ. Ανάπτυξης & Τροφίμων) του τόπου που κατοικούν. Οι υπηρεσίες που θα δεχθούν τις αιτήσεις θα φροντίσουν για τον έλεγχο και την αποστολή τους 30 ημέρες πριν από την έναρξη κάθε κατασκηνωτικής περιόδου, στο Γραφείο Κατασκηνώσεων του Υπουργείου (Μενάνδρου 22, Γραφ. 213) π.χ. οι αιτήσεις της 1ης περιόδου θα φθάσουν στο ανωτέρω Γραφείο το αργότερο μέχρι την 6/6/2011.

Αιτήσεις που θα φθάσουν αργότερα θα θεωρηθούν εκπρόθεσμες και δεν θα γίνουν δεκτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: