Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Kυκλοφόρησε το πρώτο φύλλο της εφημερίδας «Το Στρογγυλοβούνι»


Η πολιτιστική εφημερίδα «Το Στρογγυλοβούνι» ξεκίνησε το ταξίδι της!!
Όμορφη, ιδιαίτερα καλαίσθητη, έγχρωμη έκδοση με ύλη 8 σελίδων κυκλοφόρησε το πρώτο φύλλο της τριμηνιαίας εφημερίδας «Το Στρογγυλοβούνι» που εκδίδει ο πολιτιστικός σύλλογος Στρογγυλοβουνιωτών «Το ψηλοβράχι».
Η έκδοση της εφημερίδας είναι η πρώτη που κυκλοφορεί και το σχήμα, οι έγχρωμες εικόνες και το μέγεθος την κάνουν ευανάγνωστη και ευχάριστη στον αναγνώστη. Στην πολύ φροντισμένη εφημερίδα και στη στήλη «μεταξύ μας» η πρόεδρος Πηγή Χαντζή, γράφει: « Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση κυκλοφορούμε το πρώτο φύλλο της εφημερίδας μας, «Το Στρογγυλοβούνι» όνειρο αρκετών ετών. «Ήταν ένα όνειρο που τελικά έγινε πραγματικότητα». Η εφημερίδα φιλοδοξεί να μπει σε κάθε σπίτι, σε κάθε οικογένεια, να μεταφέρει παντού εκτός από τα νέα του χωριού μας, την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, την ελπίδα για την ουσιαστική ανάπτυξη του χωριού μας. Απευθυνόμαστε σε όλους όσους νιώθουν δεμένοι με το Στρογγυλοβούνι και τους ανθρώπους του και δεν θέλουν αυτή η σχέση να πεθάνει και σε κείνους που έχουν την διάθεση ή την επιθυμία να το γνωρίσουν».
Στις 8 σελίδες της εφημερίδας, οι αναγνώστες μπορούν να διαβάσουν θέματα που αφορούν τη δράση του νεοσύστατου πολιτιστικού Συλλόγου και νέα του χωριού τους. Επισημαίνουμε στην πρώτη σελίδα: την δημιουργία πολιτιστικού Συλλόγου, για να διαφυλάξουν την παρακαταθήκη που κληρονόμησαν σε αυτούς οι προπάτορές τους και να στοχεύσουν στη διάσωση και την ανάδειξη των στοιχείων της κληρονομιάς και του πολιτισμού τους, οι Στρογγυλοβουνιώτες μέσα από παλιές φωτογραφίες, τις άγνωστες πτυχές της ιστορίας του χωριού τους που έφερε στο φως ο Αλέξανδρος Σάββας, τη συνεστίαση του Συλλόγου στο κέντρο «Πιπέρι»,
και ακόμη στις επόμενες σελίδες: τη στήλη «όσα φέρνει το ψηλοβράχι», είπαν για την εφημερίδα, για τη βλάχικη φορεσιά, πολιτιστικά και όχι μόνο, κ.α.
Όποιος φίλος θέλει να γραφτεί συνδρομητής, ας επικοινωνήσει με την Πρόεδρο του Συλλόγου: Χαντζή Πηγή, Αριστοτέλους 22, 15561, Χολαργός. Τηλ: 210-651800, 6933/325941 ή με τη διευθύντρια Σύνταξης: Μαργώνη Ευγενία, Ακροπόλεως 20, 14235, Νέα Ιωνία, τηλ: 210-2759411, 6944/427477.
Να ευχηθούμε στην νέα εφημερίδα να είναι καλοτάξιδη…

Δεν υπάρχουν σχόλια: