Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Το μικρό ιστορικό κουρείο του Θωμά Λαϊνά στον Πρόδρομο Ξηρομέρου.





Εδώ και πολλά χρόνια λειτουργεί στο χωριό Πρόδρομος Ξηρομέρου κουρείο που ίδρυσε ο Θωμάς Λαϊνάς. Το κουρείο που είναι στο κέντρο του χωριού, λειτουργεί τα σαββατοκύριακα και ίσως θα μπορούσε τηρουμένων των αναλογιών να θεωρηθεί ιστορικό, αφού από εδώ ξεκίνησε ο Θωμάς Λαινάς, όπου απέκτησε γνώσεις αλλά κυρίως σημαντική εμπειρία.
Όλα ξεκίνησαν από αυτό το µικρό µαγαζί, 10 τετραγωνικών µέτρων και µε σύµµαχο τη νεανική ορµή και την αισιοδοξία αλλά και την αγάπη του στη κομμωτική τέχνη, ο θωμάς ρίσκαρε και άνοιξε και διατηρεί δυο νέα σύγχρονα κομμωτήρια πρώτα στον Αστακό όπου σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να γίνει το πρώτο στην αγορά της πόλης και μετά στην Αθήνα, στην οδό Κόνωνος 42-44 στο Παγκράτι.
Στα λίγα χρόνια που ασχολείται με την κομμωτική ο Θωμάς δεν σταμάτησε να εκπαιδεύεται και να ενημερώνεται για τις εξελίξεις της τέχνης αλλά και για τις διεθνείς καλλιτεχνικές τάσεις.
Στα κομμωτήρια που διατηρεί αναλαμβάνει βαφή, κούρεμα, περμανάντ, ανταύγειες, χτένισμα, μακιγιάζ και γάμους (σε επίσκεψη κατ οίκον). Στη διάρκεια της λειτουργίας των κομμωτηρίων έχει αναλάβει με μεγάλη επιτυχία την επιμέλεια των μαλλιών πολλών μελλόνυμφων κοριτσιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: