Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Κυκλοφόρησε το περιοδικό «η βελανιδιά», 26ο τεύχος, που εκδίδει ο Σύλλογος φίλων της Βελανιδιάς και Περιβάλλοντος «η αμαδρυάδα».


Κυκλοφόρησε το 26ο τεύχος του περιοδικού «η βελανιδιά», με πλούσια ύλη γύρω από διάφορα θέματα που αφορούν το περιβάλλον και το πολιτισμό, που εκδίδει ο Σύλλογος φίλων της Βελανιδιάς και Περιβάλλοντος «η αμαδρυάδα».
Στόχος του περιοδικού είναι η ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας για τη διάσωση και ανάδειξη του παλαιότερου δάσους των Βαλκανίων, του ιστορικού Βελανιδοδάσους Ξηρομέρου.
Το εξώφυλλο του τεύχους κοσμείται από την «κραυγή» της Βελανιδιάς, η οποία σχημάτισε στο κορμό της, την «κραυγή» του πόνου και του θανάτου. Βιώνει καθημερινά το τρόμο της απώλειας από τους ασυνείδητους λαθρουλοτόμους και κατάφερε να τον μετατρέψει σε τέχνη, ουρλιάζοντας: «Να σταματήσει εδώ και τώρα η λαθροϋλοτομία στο βελανιδοδάσος!».
Είναι ένα από τα «ζωντανά» περιοδικά που έχει το τρόπο και διαφέρει από τα συνηθισμένα, διαβάζεται με πάθος κι έπειτα το κοιτάζεις, το χαζεύεις, το ξαναδιαβάζεις, το απολαμβάνεις.
Να μην ξεχάσουμε όλοι τη γιορτή της Βελανιδιάς η οποία θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο τη Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010 και ώρα 20:30 μ.μ. για φαγητό, κουβέντα και γλέντι για όσο πάει, στη ταβέρνα – μεζεδοπωλείο «ΑΓΓΕΛΟΣ» Καραϊσκάκη 1Β, στο Χαϊδάρι. Είναι η γιορτή όλων των Ξηρομεριτών και φίλων και τα χρήματα που θα συγκεντρώσουνε θα τα δώσουνε στη μάχη για τη συνέχιση της έκδοσης του περιοδικού.
Ξεφυλλίζοντας τις 88 σελίδες του περιοδικού «η βελανιδιά» ο αναγνώστης έχει την ευκαιρία να δει και να διαβάσει ανόθευτες θύμισες, την αγάπη για το περιβάλλον, η προστασία του περιβάλλοντος, αφιερώματα σε χωριά, να δει πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τις δραστηριότητες και τις εκδηλώσεις του Συλλόγου, κ.α.
Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε ταχυδρομικά το περιοδικό, στείλτε ταχυδρομική επιταγή 20 € (συνδρομή για 1 χρόνο) στη διεύθυνση: Σύλλογος Φίλων της Βελανιδιάς Βιργινίας Μπενάκη 19-21, 10436 Αθήνα, Τηλ.-Φαξ: 210-5230359 ή επικοινωνήστε με τον πρόεδρο: Σπύρο Φυσελιά, τηλ: 6973/997010 ή στείλτε Ε-mail: periodikovelanidia@yahoo.gr και amadryada@gmail.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια: