Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

Επίσκεψη του Νομάρχη Θύμιου Σώκου, στους Δήμους Αστακού και Στράτου για την εξέταση της πορείας σημαντικών έργων υποδομής.


Την εξέλιξη σημαντικών έργων υποδομής που εκτελούνται σε δημοτικά διαμερίσματα των Δήμων Στράτου και Αστακού εξέτασε χθες (Τρίτη 14 Ιουλίου 2009) κατά την επίσκεψή του, στη Γουργιώτισσα (Δήμος Στράτου) στον Πρόδρομο, στο Αγράμπελο, στη Χρυσοβίτσα, στο Βασιλόπουλο και τα Βλυζιανά (Δήμος Αστακού) ο Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θύμιος Σώκος.
Ο κ. Σώκος με τους δημάρχους Στράτου κ. Δημήτρη Μουρτζιάπη και Αστακού κ. Παναγιώτη Στάικο, τους αντινομάρχες Γιάννη Λύτρα, Δημοσθένη Καπώνη τους εντεταλμένους συμβούλους Γιάννη Ψαράκη, Σωτήρη Σαξάμη και υπηρεσιακά στελέχη της Νομαρχίας συναντήθηκε με τους προέδρους και τα μέλη των τοπικών συμβουλίων των συγκεκριμένων δημοτικών διαμερισμάτων ενώ συνομίλησε και άκουσε τα προβλήματα, τα αιτήματα και τις απόψεις των κατοίκων των περιοχών αυτών.
Ιδιαίτερη βαρύτητα στην ενημέρωση προς τους κατοίκους του Ξηρομέρου ο κ. Σώκος έδωσε στα θέματα ανάπτυξης της κτηνοτροφίας και την ανάγκη συνεργασίας με τις αρμόδιες υπηρεσίες της νομαρχίας, στα προγράμματα νέων αγροτών και τα προγράμματα αγροτικού εξηλεκτρισμού.
Να σημειωθεί ότι ο Νομάρχης επισκέφθηκε και μονάδα φωτοβολταϊκών που είναι εγκατεστημένη στο Βασιλόπουλο του Δήμου Αστακού.
Τα έργα που εκτελούνται στις περιοχές που επισκέφθηκε χθες ο κ. Σώκος είναι η βελτίωση της επαρχιακής οδού Γουργιώτισσα-Πρόδρομος, προϋπολογισμού 350.000 ευρώ, ένας δρόμος που κατασκευάζεται με τις καλύτερες προδιαγραφές η ολοκλήρωση του οποίου θα άρει την απομόνωση των περιοχών αυτών και θα είναι πιο γρήγορη και καλύτερη πρόσβαση στο Αγρίνιο.
Άλλη παρέμβαση είναι η Β΄ φάση του έργου «Βελτίωση Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Βασιλόπουλο-Βελά» προϋπολογισμού 274.000 ευρώ που θα συνδέσει το Κεντρικό Ξηρόμερο, ασφαλέστερα και γρηγορότερα με τις δυτικές ακτές του νομού.
Ακόμη στην περιοχή εκτελείται το έργο της βελτίωσης του οδικού δικτύου Βασιλόπουλο-Βλυζιανά-Αετός προϋπολογισμού 400.000 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: